вторник, 30 марта 2010 г.

Руки геть від Нельсона Мандели

«В Одесі пройшов мітинг в підтримку нового міністра освіти», «Одеські студенти підтримали Табачника», такі назви мають матеріали стосовно мітингу студентів в підтримку міністра освіти, 27 березня на Приморському бульварі. Дивно, що жодна з газет не написала про те, що студенти вийшли на мітинг не за своєю ініціативою, адже помітити викладачів, що вели облік з’явившихся студентів було дуже легко.


Невже в Україні припиняють діяти Конституційні норми, що захищають права студентської молоді? Створилося враження, що студентів зігнали як стадо, щоб якийсь «гарний дядько» досяг своїх цілей. Ніхто не має права зобов’язувати повнолітню людину йти на мітинг, а за не повнолітню можуть вирішувати лише її батьки. І мені шкода тих, хто це не зрозумів, і дозволяє керувати собою.
Цікаво, чи знає хтось із студентів хто такий Табачник? Може всі вони думали що вийшли на підтримку відомого музиканта? І ще цікавіше те, що 19 березня біля головного корпусу Мечникова пройшов мітинг проти призначення Табачника, але чомусь ніхто нікого не зобов’язував туди йти. Мабуть тому, що людей і так вистачало. Що вирішила молодь, зробив позику «гарному дядьку» і вийшовши на Приморський бульвар? Адже процедура призначення міністрів не передбачає схвалення їх кандидатур людьми, якими вони будуть керувати. Це нагадує радянські мітинги за «Свободу Анджелі Девіс », «Свободу Луісу Карвалану» і «Руки геть від Нельсона Мандели». Хочеться, щоб молодь виходила в підтримку реальних цілей, які змінили б наше життя на краще.
Кожна людина має бути професіоналом в своїй галузі, тим паче якщо вона – міністр освіти. Але виникає сумнів щодо професіоналізму Дмитра Володимировича, бо людина, що закінчила історичний факультет Київського Національного університету ім. Шевченка, стверджує, що української мови не існує, і що Західна Україна – частина Венгрії.
І врешті-решт міністр освіти повинен цінувати все, що має цінність для українського народу та його історії . Нагадаю, що в липні 2004 року від імені державного музею історії України тогочасний віце-прем’єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник подарував В. Януковичу 39 листів Михайла Грушевського. Пізніше виявилось, що листи були вкрадені з Львівського архіву. Мабуть, історична освіта підказала що дарувати, щоб в 2010 стати міністром освіти.

                                                                                                               Кулібабіна Анна.

1 комментарий:

Unknown комментирует...

Так его, так! Мы - за здоровый образ жизни! С табаком нам не по пути!!! :)